Akcenat

Informativno – edukativni portal

Akcenat portal
Akcenat portal

Da li je Vrijeme za Digitalizaciju?

UVOD

Digitalizacija postala je donekle istrošen termin koji se sve češće koristi bez dubljeg razumijevanja. Međutim, savremeno razumijevanje digitalizacije kao jednog od neizbjeznih procesa za sve zajednice nezavisno o njihovom formatu i veličini zahtjeva i zagovara tri principa. U nastavku saznajte da li je vrijeme za digitalizaciju.

Odgovornost

Odgovoran pristup modernim tehnologijama kao jedan od aspekata digitalizacije spriječiće neiskusnog korisnika da uđe u fazu “robovanja” tehnologijama u smislu samo-povrede ili povrede drugih. Time se uglavnom smatra neodgovorna upotreba koja može imati određeni efekat ili pojavu.

Svakodnevnost

Tehnologija se koristi svakodnevno, te se akcenat stavlja na one vidove koji su najčešće u upotrebi, a to su prenosivi uređaji i tableti. Bez obzira, činjenica je da je upotreba tehnologija svakodnevna, i sve manje “pita- da li je slobodno?”.

Opreznost

Oprezan pristup modernim tehnologijama osnov je rukovanja istima. Razlog zašto se nalazi na trećem mjestu je mogućnost pravljenja razlike između odgovornosti i opreznosti upotrebe. Neoprezna upotreba uglavnom vodi do nesvrsishodne upotrebe, ili narodski rečeno besciljne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zaprati Akcenat

Izdvojena Reklama

akcenat kripto
akcenat kripto