Akcenat

Informativno – edukativni portal

Akcenat portal
Akcenat portal
Akcenat portal

Jačanje Srpsko-Francuskih Veza

Jačanje veza između Srbije i Francuske

Iza nas je sedmica važnih dešavanja na polju odnosa predvođenih susretom predsjednika dviju država. Od svih tema o kojima su dva predsjednika razgovarala akcenat je stavljen na jačanje srpsko-francuskih odnosa.

Akcenat: Diplomatski Odnosi i prijateljstvo

Prva polovina XX vijeka bila je povoljnija u smislu prijateljstva ove dvije nacije s tim da je Srbija bila dio vojnih saveza koje je predvodila Francuska (Mala Antanta). Kada je riječ o svjetskim ratovima, nalazile su se na istoj strani.

Akcenat: Kupovina Aviona “Rafal”

Dogovorena kupovina 12 borbenih aviona naziva “Rafal” koji Francuska naglašava modernizaciju ratnog vazduhoplovstva Srbije. Kupovina je istorijska jer po prvi put Srbija kupuje borbene avione iz zapadnih zemalja.

Akcenat: Važni projekti

Govorilo se o važnim projektima iy oblasti transporta, energetike i infrastrukture kao i o mogućim partnerstvima u oblasti nukearne energije i upravljanja otpadom.

Šta drugi misle?

Ultranacionalističko shvatanje može uzrokovati tvrdnje kao što su odstupanje od vojne neutralnosti činom kupovine francuskih aviona. Dok jedni zagovaraju vojni savez sa Rusijom drugi smatraju da je zbog geografskih uslova to prezahtjevno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zaprati Akcenat

Izdvojena Reklama

akcenat kripto
akcenat kripto