Akcenat

Informativno – edukativni portal

Akcenat portal
Akcenat portal

Ljubav između Lokalnih Vlasti Nevesinja i Biznismena Hasa Pekušića

U poslednjih nekoliko godina, stanovnici Nevesinja sve više primećuju neobičnu vezu između lokalnih vlasti i kontroverznog biznismena Hasa Pekušića iz Mostara. Iako na površini izgleda kao poslovna saradnja, mnogi se pitaju zašto firma HP Investing iz Mostara konstantno dobija sve građevinske tendere, dok lokalne firme iz srpskog dijela Hercegovine ostaju bez posla.

Jedan od primjera koji je izazvao negodovanje građana Nevesinja je poslednji tender za “Uređenje partera višeporodičnog stambenog objekta socijalnog stanovanja u ulici Nemanjića bb.” Uprkos postojanju desetine građevinskih firmi iz Nevesinja i okolnih mjesta, posao je opet dobila HP Investing. Građane dodatno zabrinjava što će ih ovo uređenje koštati skoro 170 000 KM. Ovo nije prvi put da se dešava sličan scenario, a brojni građani i lokalni preduzetnici postavljaju pitanje – zašto firme iz Nevesinja nemaju ni promil šanse da dobiju neki tender u Mostaru?

Sumnje u pristrasnost i nepravilnosti u procesu dodele tendera dodatno podgreva činjenica da Haso Pekušić, vlasnik HP Investinga, ima reputaciju kontroverznog biznismena. Njegove poslovne metode i povezanost s određenim političkim strukturama često su bile tema medijskih izveštaja i istraživačkih novinara. Mnogi se pitaju da li je upravo ta politička povezanost razlog zašto njegova firma redovno pobjeđuje na tenderima, dok se lokalne firme iz Nevesinja suočavaju s administrativnim preprekama i nepravednim uslovima.

Ova situacija ukazuje na potrebu za većom transparentnošću i pravičnošću u procesu dodjele tendera, kako bi se osiguralo da lokalne firme imaju jednaku priliku za poslovanje i doprinos razvoju svoje zajednice. Dok se to ne dogodi, ljubav između lokalnih vlasti u Nevesinju i Hasa Pekušića iz Mostara nastavlja da izaziva kontroverze i podozrivost među stanovnicima.

Zaprati Akcenat

Izdvojena Reklama

akcenat kripto
akcenat kripto