Akcenat

Informativno – edukativni portal

Akcenat portal
Akcenat portal

Šok i Bijes: Bilbord Soccerbet Kladionice U Blizini Škola U Nevesinju

Novi bilbord koji reklamira kladionicu Soccerbet postavljen je u krug u kojem se nalaze osnovna i srednja škola, što je izazvalo negodovanje roditelja i lokalnog stanovništva. Bilbord, koji promoviše sportsko klađenje, jasno je vidljiv učenicima koji pohađaju obe škole, što je postavilo pitanje etičnosti i zakonitosti ovakvog oglašavanja.

Roditelji i nastavnici su izrazili zabrinutost zbog direktnog reklamiranja aktivnosti kockanja maloljetnicima.

“Ovo je apsolutno neprihvatljivo”, rekao je jedan roditelj.

“Naša djeca svaki dan prolaze pored ovog bilborda, a ovo je direktan napad na njihov mir i sigurnost. Klađenje nije nešto što bi im trebalo predstavljati na tako drastičan način.”

Prema zakonu, strogo je zabranjeno oglašavanje kladionica u blizini škola i drugih objekata u kojima se okupljaju maloljetnici. No, plakat je, po svemu sudeći, naišao na odobravanje lokalnih vlasti, pa se postavlja pitanje kako su gradski inspektori uopšte dozvolili ovakvu reklamu.

Gradske vlasti tek treba da daju zvanično saopštenje, ali se očekuje da će se uskoro oglasiti povodom incidenta.

Ovaj incident je otvorio širu raspravu o uticaju reklama za klađenje na mlade i potrebi strožeg regulisanja takvog sadržaja. Dok se čeka zvaničan odgovor nadležnih organa, roditelji i nastavnici apeluju na brzo djelovanje kako bi se djeca zaštitila od negativnih posljedica kockarskih aktivnosti.

Bilbord Soccerbet kladionice i dalje stoji na svojoj kontraverznoj lokaciji, izazivajući zabrinutost i pozive na promjene u načinu na koji se takve reklame plasiraju javnosti, posebno u blizini škola.

Zaprati Akcenat

Izdvojena Reklama

akcenat kripto
akcenat kripto