Akcenat

Informativno – edukativni portal

Akcenat portal
Akcenat portal

Trka za Prvog Čovjeka Opštine Nevesinje: Četiri Kandidata u Igri

Nevesinje se sprema za jednu od najzanimljivijih političkih trka u svojoj novijoj istoriji, jer su u borbu za poziciju načelnika ušli čak četiri kandidata. Trenutni načelnik opštine, Milenko Avdalović, koji je ispred vladajuće koalicije, ponovo je u igri. Iako državna politika SNSD-a uživa podršku većine građana Nevesinja, podrška za Avdalovića je veoma mala.

Sa druge strane, Lista za pravdu i red, prema nezvaničnim informacijama našeg portala, kandidovala je inženjera elektrotehnike Strahinju Vujadinovića. Vujadinović, iako novajlija u politici, ima zavidan poslovni uspjeh iza sebe, što mu je donijelo simpatije među sugrađanima. I očekuje se da će osvojiti veliki broj glasova.

Opoziciji bi potencijalni problem mogao da napravi lokalni SDS, koji planira da istakne svog kandidata i ne želi podržati Vujadinovića kao zajedničkog kandidata opozicije. Ovo bi moglo dovesti do rasipanja glasova opozicionih birača, što bi značajno oslabilo šanse za promjenu vlasti.

Konačno, koalicija SRS Dr. Vojislav Šešelj i Narodne partije Srpske kandidovala je Aleksandra Šiljegovića. Iako je Šiljegović dobro prihvaćen među građanima, sumnja se da je on “Trojanski konj” vlasti, s obzirom na prisustvo Darka Marića, trenutno prvog čoveka turističke organizacije Nevesinje, a bivšeg najglasnijeg opozicionara koji je sada ključna figura u redovima vlasti. Ove sumnje su podgrijane teorijama da je njegova kandidatura strateški potez vlasti da se podijele glasovi opozicije i omogući Avdaloviću lakšu pobjedu.

Predstojeći izbori u Nevesinju obećavaju dinamičnu i neizvjesnu trku, sa četiri kandidata koji će nastojati da osvoje povjerenje građana i preuzmu vodeću poziciju u opštini. Kako će se situacija razvijati, ostaje da vidimo, ali jedno je sigurno – politička scena Nevesinja nikada nije bila ovako uzbudljiva.

Zaprati Akcenat

Izdvojena Reklama

akcenat kripto
akcenat kripto